Evigheten4.jpg
billetto_logo.jpg

En kväll med musikal- & filmmusik

med Tove Ask, Kim Berqvist, Markku Lorentz,

Mathias Dümmatzen & Ribbnäs Trio

Ur musikalernas och filmernas låtskatter kommer repertoaren för denna kväll. Ni kommer få höra såväl kända som mindre kända sånger, framförda av Tove Ask, Kim Bergkvist, Markku Lorentz och Mathias Dümmatzen, ackompanjerade av Ribbnäs Trio och med den nedgående solen över de skånska slätterna som bakfond. 

Tove.jpg
Kim.jpg
Markku.jpg
Mathias.jpg

Tove Ask är bättre känd som den lilla tjejen med den stora rösten. Med stor musikalitet och passion för musik, teater och dans är hon vid 25 redan en etablerad skådespelare, sångare och dansare. Utbildad vid bland annat Lunds dans- ochmusikalgymnasium har hon sedan skrivit och släppt en rad egna låtar och sommaren 2015 kom hennes debut EP “By Myself” samt två musikvideos på VEVO, samtliga mottagna med strålande recenssioner.

Med sin dynamiska röst och breda vokalomfång vill hon sprida värme och kärlek genom sin musik. Tove har spelat en rad roller i PipeDreams produktioner, däribland "Förflutna Julars Ande" i En Julsaga och "Draken" i Shrek - the musical.

 

Kim Bergkvist är etablerad musiteaterskådespelare utbildad vid Royal Academy of Music i London samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Till de roller hon spelat kan räknas Ofelia i "Hamlet" på Kronborgs Slott, Johanna i "Sweeney Todd" på Dalateatern och Lotta i "Bruksspelet" i Klippan. Hon körade på USA turnén av "Arrival The Music of ABBA" och mycket mer. För närvarande kan hon ses i rollen Peng Oh i Natural Pengus streamade äventyr i Friesvig på Twitch.

 

 

 

 

 

 

Markku Lorentz är född i Finland men bott i stort sett över hela världen. Han har en bachelor degree i musik från Liverpool Institute for Performing Arts och är Estill Master Trainer. Numera har han slagit rot i Sverige med fru och två barn, bosatta i Lund, där han också driver sitt företag Pengu Studios som sysslar med storytelling och film.

Med PipeDream har Markku jobbat sedan 2008 i sin första roll i Sverige i musikalen Sweet Charity, men även spelat Överste Vessla i Susar i Säven, Pirelli i Sweeney Todd med mera. Han har även varit musikalisk chef för flera av PipeDreams produktioner, regiassistent och inte minst skapare av den magiska digitala scenografin till En Julsaga.

 

 

 

 

Mathias Dümmatzen har vid det här laget arbetat mer än halva sitt liv i musikalens och musikteaterns värld. Utbildad sångare och skådespelare vid bland annat Malmö Musical Academy och därefter yrkesverksam på scen i bland annat Lund, Malmö och Göteborg. Han är grundare av PipeDream Production, numera PipeDream Entertainment AB och har mer än 15 stora musikaler på sitt samvete som regissör och producent. Utöver detta producerar Mathias dinnershows, teambuildingar, föreläsningar, undervisning samt ljusdesign och teknik. Tillsammans med Markku driver han även Lunds nyaste teaterscen, Teater Supernova på Väster i Lund. Mathias bor med fru och dottern Alice i centrala Lund och den lilla fritid som finns spenderas helst vid grillen eller med sitt japanska svärd i högsta hand för att träna Iaido, japansk svärdsfäktning, en udda hobby sedan drygt 20 år tillbaka.

FB.jpg

RIBBNÄS TRIO unga och snärtiga musiker som leverar ett klassiskt jazz-trio sound och älskar att framföra svängiga show-dängor. Gruppen har minst sagt en elegant och enhetlig stil. Bandets motto lyder: 'Det som funkar, det funkar'.

Axel 'Harry Potter' Almqvist
Instrument: Klaviatur
Ursprung: Mölndal
Främsta egenskap: Kan hela Västra Götalands mordstatistik sen år 1984.

Martin 'Karl-Bertil' Bengzon
Instrument: Basfiol
Ursprung: Lund
Främsta egenskap: Säljer virkade tygkassar på Darkweb.

Isak 'Bert' Ribbnäs
Intrument: Slagverk
Urpsrung: Västra Hamnen
Främsta egenskap: Varit stuntdubbel åt Dolph Lundgren