masks3.png
TheSpongeBobMusical_DesktopSlider_JoanMa
ACTING SINGING
pexels-photo-1813241.jpeg

"A song is nothing but a monologue with music set to it"

David Brunetti, röst coach på Broadway

Acting Singing är konsten att berätta en sång. Vi är vana vid att "sjunga vackert" är det viktigaste om man ska uppträda. Det anser jag vara en sanning med modifikation. Att verkligen berätta en sång, på samma sätt som vi gör med en monolog, kan ibland bli på bekostnad av "det vackra" men gör inehållet berörande och intressant. 

Konsten att berätta en sång är central i all musikdramatik som exempelvis musikal. Om vi kan ta till oss texten, göra den till vår egen och berätta den för vår publik, kan vi beröra på så många fler plan än om det bara är vackert. Inom musikal räcker det inte längre att "bara" sjunga vackert, utan att göra sången till en del av historien. Jag arbetar med sång på samma sätt som man gör med "method acting" där vi gör berättelsen till vår egen, kopplar den till våra minnen och erfarenheter, för att sedan berätta den för publiken på ett sätt som går rakt in i hjärtat.

Jag erbjuder enskild undervisning i Acting Singing, antingen personligen i våra lokaler på Teater Supernova i Lund eller via Zoom online.

 

För lektionspris, tidbokning eller frågor, vänligen kontakta mig på mathias@pipedream.se

mic.jpeg

"Mycket av det jag kan idag har jag lärt mig på Mathias lektioner. Den öppna och avslappnade miljön skapar möjligheter att utforska sina egna impulser och reaktioner i olika situationer och koppla sitt skådespeleri med personliga erfarenheter"

Caroline Ljungberg, 

Avgångselev på Kulturamas

musikalutbildning 2020